VrijhandelsOptiek / Trilemma

 

Sinds 2004 publiceerde SLEA tweewekelijks de VrijhandelsOptiek. Per 1/7/2018 is de publicatie omgedoopt tot Trilemma en wordt uitgegeven door Nieuwsbureau Energeia.

Met informerende artikelen en prikkelende opinies, levert deze uitgave een bijdrage aan de vormgeving van goed functionerende markten voor elektriciteit, gas en aanverwante producten, zoals garanties van oorsprong en emissierechten. De Trilemma is meer dan feiten en biedt meer dan een mening. Het is geen herkauwer van bekende posities, maar levert de noodzakelijke stof tot nadenken. De Trilemma opent u de ogen over tal van zaken en laat zien dat er zaken gebeuren, die bij nadere beschouwing niet zo logisch zijn als ze lijken, dat zaken slimmer kunnen, efficiŽnter.

 

De Trilemma ontmaskert lobbyís en duidt strategieŽn. Toezichthouders, netbeheerders, overheden, marktpartijen, alle gaan volgens dezelfde maatstaven langst de lat. Met hun messcherpe observaties geven de auteurs u een overzicht van het schaakbord waarop de energiesector zijn stukken positioneert. Energieprofessionals die aan dit schaakbord willen plaatsnemen, die niet terugschrikken wanneer ze een spiegel wordt voorgehouden en die bereid zijn om ťcht iets te leren, kunnen niet zonder de Trilemma.