De dynamische energiemarkt

 

 

De energiemarkt kenmerkt zich door een grote dynamiek. Wet- en regelgeving is sterk aan verandering onderhevig. Marktpartijen veranderen regelmatig van naam en hoedanigheid. Het tariefsysteem voor gastransport wordt elk jaar bijgesteld. De prijzen voor aardgas en elektriciteit zijn uiterst volatiel. Daarbij komt dat in toenemende mate de Nederlandse energiemarkt beÔnvloed wordt door gebeurtenissen in de ons omringende landen.

 

In de markt strijden behoefte aan stabiliteit en de roep om verandering om voorrang. Daarbij is er slechts een zekerheid: de markt is nooit af. Desalniettemin kan rekening worden gehouden met de richting waarin de markt zich ontwikkeld en zelfs trendbreuken zijn vaak voorspelbaar. Zaken waarmee terdege rekening moet worden gehouden bij het nemen van belangrijke beslissingen zijn:

De antwoorden op vragen als bovenstaand zijn sterk afhankelijk van het moment waarop ze worden gesteld en de omstandigheden waarin de vragensteller verkeert. Omdat met energie vaak heel veel geld is gemoeid, loont het al snel de moeite om zorgvuldig de mogelijkheden en onmogelijkheden van de eigen situatie af te wegen. SLEA kan u daarbij op deskundige en onafhankelijke wijze adviseren. Wilt u meer weten wat SLEA voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 

SLEA  

 

De Vrieslaan 16

6705AV Wageningen

 

Telefoon: 0317 427 217

Mobiel:††† 06 44784990 

 

E-mail:†† info@slea.nl

Website: www.slea.nl

 

KVK: 76869903