Over mij

Ik heb gewerkt aan tal van projecten op het gebied van modellering, fusie & overname, handel & inkoop en onderzoeken naar markttoegang. Als Nederlandse energie-expert nam ik onder andere deel aan due diligence-projecten voor investeerders in transport- en productiesystemen en leveranciers van warmte, elektriciteit en gas. Ik arrangeer met enige regelmaat leveringscontracten voor (groepen van) eindgebruikers, langlopende verkoopcontracten voor producenten en inkoopcontracten en programma/balansverantwoordelijkheid voor retailers. Voor TenneT heb ik smaen met Alex Kaat een marktconsultatie uitgevoerd naar alternatieven voor investeringen in transportsystemen. Door mijn diepgaande kennis van de Nederlandse energiemarkten en zijn vermogen om ingewikkelde vraagstukken in heldere taal uit te leggen, treed ik regelmatig op als deskundige in rechtszaken en arbitrages.

Ik sta bekend om mijn auteurschap van een aantal publicaties over regelgeving en actuele ontwikkelingen op de Nederlandse energiemarkt. Al meer dan 19 jaar verzorg ik tweewekelijk opinie- en informatieartikelen met duiding van actuele gebeurtenissen in de energiemarkt.  Sinds juli 2018 wordt het magazine Vrijhandelsoptiek, inmiddels omgedoopt tot Trilemma, exclusief uitgegeven door kwaliteitsnieuwsbureau Energeia, onderdeel van de FD Mediagroep.

In 1989 begon ik mijn carrière in de energiesector als gasinkoper bij de Samenwerkende elektriciteitsproducten (Sep). Bij aanvang van de liberalisering werkte ik als business development manager voor Britse en Amerikaanse energiehandelaren en voor een Nederlandse energiemakelaar als adviseur voor klanten op een breed terrein van energievraagstukken. Sinds 2004 ben ik onafhankelijk adviseur op het gebied van commerciële energiemarkt en regelgeving.

Ik heb een MSc in Technology Dynamics van de Technische Universiteit Eindhoven en spreekt vloeiend Engels en Nederlands.